Danmarks längsta trålare såld

Som jag skrivit tidigare har Danmarks enda fabrikstrålare vid sidan av de som finns inom räkfisket vid Grönland, L 303 Ariadne, sålts. Det har också varit Danmarks längst trålare även om det inte på något sätt varit den största. Båten har fiskat skarpsill (brisling) och tobis för infrysning ombord och för användning som föda.

Ägaren, Nordic Pelagic A/S som i sin tur ägs av Tamme Bolt, ämnar dock fortsätta med fiske av skarpsill och tobis men i mer traditionella former. Företaget har för avsikt att köpa en modernare båt för fiske av industrifisk för fiskmjölstillverkning:

I forbindelse med salget ændrer selskabet også sin strategi omkring fiskeriet, hvor man hidtil har satset på indfrysning af tobis og brisling. Det har været for vanskeligt at håndtere på L 303 og derfor vil der i første omgang være tale om ganske normalt industrifiskeri med landinger til fiskemelsfabrikkerne, lyder det fra Tamme Bolt.

Salget betyder altså ikke, at rederiet stopper sine aktiviteter.

– Det bliver et andet fartøj, der er nyere, siger Tamme Bolt og peger på, at der pt. er mange fartøjer til salg i Skotland, Norge og Danmark, der kunne være interessante.  Vi kigger efter et fartøj, der er max 10 år gammelt, konstaterer Tamme Bolt.

L 303 Ariadne

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!

Ett svar på ”Danmarks längsta trålare såld”

Kommentarer är stängda.