Ska danska trålaren Ariadne fiska i Västsahara?

L 303 Ariadne har under några år varit en av Danmarks största fiskebåtar och också en större innehavare av fiskerättigheter. Dessutom den enda pelagiska fabrikstrålaren. Ägare har varit den i Danmark bosatte nederländaren Tamme Bolt via bolaget Nordic Pelagic A/S. Tamme Bolt äger och ägt andra fiskebåtar med dansk flagg. Minoritetsdelägare i Ariadne har det stora nederländska fiskeriföretaget Willem van der Zwan & Zonen varit.

L 303 Ariadne

Nu är Ariadne såld till ett företag i ett annat land och ska segla med Belize-flagg. Vilket företag som köpt båten är ännu oklart. Just nu ligger Ariadne i Las Palmas där den ny ägaren tagit över båten. Eventuellt för vidare färd till Sydamerika och Stilla havet, eller kanske mer troligt, för fiske utanför Västafrika.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!