Nederländsk dansk köper ny trålare

Den danske fiskaren Tamme Bolt i Thyborøn, som ursprungligen kommer från Nederländerna, har köpt en ny trålare istället för den han sålde förra året. L 303 Ariadne var båten han sålde och det var en fabrikstrålare på 2 180 ton.

Den nya båt han nu köpt är en färskfiskbåt utrustad för  trålning. Tamme Bolt ska bara använda den för trålning av industrifisk som exempelvis skarpsill (brisling), tobis och vitlinglyra (sperling). Fiskerforum uppger att den också är utrustad för snörpvadsfiske, men bilderna på båten visar att den inte är det. Enligt norska sidor är det enbart en trålare och ingen vadbåt.

Den båt Bolt köpt är M 10 HØ Herøyfjord på 1 188 bruttoton, tidigare ägd av Herøyfjord AS. Det är en stor båt för att enbart användas för industrifiske och en liten båt i jämförelse med de största pelagiska båtarna i Danmark.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!