Norska Havsforskningsrapporten 2015 klar

Norska Havforskningsinstituttet ger varje år ut en rapport om tillståndet i haven, fisket, fiskodlingen och fiskarters status. Den går under namnet Havforskningsrapporten på norska.

Havforskningsrapporten

I delen om hav och fiske finns det bland annat två artikelserier, en  som diskuterar olika aspekter av ekosystembaserad fiskeriförvaltning, och hur långt de har kommit med det i Norge Den andra serien diskuterar vilka följder klimatförändringar kan föra med sig i kust- och havsområden utanför Norge.

Avsnittet om fiskodling presenterar bland annat ny kunskap förrymda fiskar, odlades fiskars hälsa med mera.

Resursdelen går igenom  status i mer än 50 arter som  utnyttjas kommersiellt i det norska fisket inklusive nyckeltal och utbredningskartor. Viss arter som inte utnyttjas i nån större utsträckning idag är också med.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!