Bra start på tobisfisket

Tobis är en liten fisk som används för tillverkning av fiskmjöl och fiskolja. Den fiskas ett par månader om året i Nordsjön. Det är nästan enbart nordiska fiskare som ägnar sig åt tobisfiske med Danmark i spetsen och Norge på en andraplats vad det gäller kvoterna. Sverige har i jämförelse små kvoter, men är det tredje största landet vad det gäller tobiskvoter.

Så här långt har fisket enligt alla rapporter som kommit in går mycket bra. Danska HG 333 Isafold har fyllt sina tankar på kortare tid än förväntat och E 727 Jette Kristine har haft ett ovanligt bar fiske för att var så tidigt på tobissäsongen som det är. Även svenska båtar har fått bra tobisfångster och i Norge verkar tobisfisket också ha startat väldigt bra.

Fångsterna landas främst till fiskmjölsfabriker i danska fiskelägen som Thyborøn (TripleNine), Hanstholm (Hanstholm Fiskemel) och Skagen (FF Skagen) men även till andra mindre anläggningar och fabriker i Norge.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Gilla Njord på Patreon!
Become a patron at Patreon!