Ett antal mindre fiskebåtar i Fiskebäck

Här kommer ett antal bilder på små fiskebåtar i Fiskebäcks hamn. Tagna häromdagen i samma veva som jag tog bilder på HF 32 Alpha, GG 683 Rön, GG 208 Ganthi och GG 44 Runavik med flera större fiskebåtar. Fiskbåtarna på bilderna är GG 1 Grimskär (ägs av Grahn & Lundberg AB), GG 8 Helena som ägs av Per Josef Claeson, GG 14 Vestö (Börje Börjesson), GG 78 Silverland (Daniel Johnsson), GG 315 Melodi (Leif Arthursson), GG 430 Rödskär (Björn Svensson), GG 650 Justina (Adam Johnsson), GG 1206 Danö (Per-Olof Larsson Holding AB). Det är små trålare, burfiskebåtar och garnbåtar.

Per Josef Claeson ären flitig skribent i internets kommentarsfält under namnet Josef. Ständigt klagande på stora fiskebåtar och sälar. Vad jag vet är han inte relaterad till familjen Claesson som äger Fiskeri AB Ginneton. Per-Olof Larsson var för sin del tidigare delägare i Ahlström & Larsson Fiske AB som ägde den större fiskebåten GG 206 Danö, numera ägd av fiskebäcksfamiljen Bryngeld via AB Kotka Fiskeri AB i Finland och med finsk flagg och namnet FIN 1125 T Windö. Ahlström & Larsson Fiske AB ägs idag enbart av Jonas Ahlström som också är deägare i Ahlma Fiskeri AB med svenska fiskebåten GG 206 Ahlma och danska fiskebåten S 206 Ahlma-West.

mindre_fiskebatar_fiskeback_23mindre_fiskebatar_fiskeback_22mindre_båtar_fiskeback03mindre_båtar_fiskeback02mindre_båtar_fiskeback01mindre_båtar_fiskeback04mindre_båtar_fiskeback06mindre_båtar_fiskeback05mindre_båtar_fiskeback08mindre_båtar_fiskeback07mindre_båtar_fiskeback12mindre_båtar_fiskeback11mindre_båtar_fiskeback10mindre_båtar_fiskeback09mindre_fiskebatar_fiskeback_21mindre_båtar_fiskeback16mindre_båtar_fiskeback15mindre_båtar_fiskeback14mindre_båtar_fiskeback13mindre_båtar_fiskeback17mindre_båtar_fiskeback21mindre_båtar_fiskeback20

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!