Irländare beställer båt från Karstensens

Joseph Doherty från Irland har beställt en ny pelagisk trålare på Karstensens Værft A / S för leverans i september 2017. Skrovet byggs vid Nauta Shipyard, Gdansk, och förväntas till Skagen i januari 2017. Båten som ska heta Aine blir nybyggande nummer 433 på Karstensens och är ett systerfartyg till nybyggnad nr 424,  Den nya Aine ersätter en äldre båt med samma namn som också byggdes på Karstensens

Western Viking har beställts av personer som av allt att döma är släktingar till Joseph och beräknas vara leveransklar i september i år. Doherty. Western Viking är på 1 135 bruttoton så Aine bör vara av ungefär samma storlek. Längden är i alla fall angiven som densamma, lite över 56 meter.

SO 734 Aine

SO 734 Aine

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!