Kristine Fiskeri AB – fiskeri i Tyskland

Två större svenska fiskeriföretag bedriver fiskeriverksamhet i Tyskland. Det är Nicklasson Fiskeri AB som jag redan skrivit om och Kristine Fiskeri AB med säte på Donsö. Fiskeriverksamheten bedrivs i det tyska dotterbolaget Kristin Fischereigesellschaft Mbh och med den tyskflaggade fiskebåten NC 330 Kristin på 499 bruttoton. I Sverige äger Kristine Fiskeri AB de mindre fiskebåtarna GG 36 Liv och GG 280 Liv medan Dan Bergman äger GG 37 Magdalena.

Ägare av Kristine Fiskeri AB är Nils Örjan Karlsson, Dan Bergman och Ola Hansson och de sitter alla tre i styrelsen för företaget. Nils Örjan Karlsson är också styrelsesuppleant i OMAB Fiskeri AB och styrelsemedlem tillsammans med Dan Albert Bergman och Ola Hansson i nybildade Klara Bemannings AB, ett nybildat bolag. OMAB Fiskeri tycks inte ha någon verksamhet.

Hur stora fiskerättigheter Kristine Fiskeri AB har i Tyskland är okänt då det inte verkar finnas någon offentlig redovisning av dem. Klart är emellertid att företaget ägnar sig åt pelagiskt fiske.

NC 330 Kristin

NC 330 Kristin. Foto: Lennart Ramsvik, Maritimbild

Kristine Fiskeri AB omsatte 9,9 miljoner SEK år 2013 och hade bokförda tillgångar på totalt 45,8 miljoner SEK den siste december samma år. Antalet anställda var 3. Några siffror för det tyska bolaget har jag inte tillgång till.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!

Ett svar på “Kristine Fiskeri AB – fiskeri i Tyskland”

Kommentarer är stängda.