Ovanlig fiskebåt på besök vid Fotö och Hönö

På vägen ut till Rörö idag såg jag en båt söderut, innanför Fotö, som jag tyckte såg ut som en rysk fabrikstrålare. Jag såg den söderut från färjan som går mellan Varholmen till Pinan, liggande på redden innanför Fotö och Hönö. Mycket riktigt visade det sig också vara en rysk fabrikstrålare på 7 765 bruttoton med namnet Kurshskaya Kosa.  Dvs en av världens största fiskebåtar. Det är lite oklart varför den ligger vid Fotö för närvarande då den hör typen av båtar brukar fiska utanför Västafrika, i Okhotska sjön eller i Barents Hav.

Ägare till den jättelika fiske båten är Sea Star i ryska staden Kaliningrad som ligger vid Östersjön. Sea Star har ytterligare ett antal stora fiskebåtar, Kolomenskoye på 1895 bruttotonn, Lira på 7 765 och Karacharovo på 1 895.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!

Ett svar på ”Ovanlig fiskebåt på besök vid Fotö och Hönö”

Kommentarer är stängda.