Glittvåg såld till Iran

GG 286 Glittvåg som numera officiellt heter GG 286 Glitt har sålts till Iran. Säljare är Torönland HB och Ahlma Fiskeri AB som ägt båten sen den såldes av de tidigare ägarna för ungefär ett år sen. Båten har sen dess inte använts för fiske utan legat still vid kaj i Fiskebäck.

Det företag som förmedlat affären är North Sea Shipbrokers i Esbjerg och anledningen till att båten kunnat säljas till Iran är att många handelssanktioner mot landet upphävts:

Handelen, der blev ringet for, var salget af den svenske trawler Glitt fra Göteborg. Den knapt 37 meter lange trawler, bygget tilbage i 1975 på Vaagland Båtbyggeri A/S, har nu fundet sin nye ejere i et fiskerifællesskab i Iran.

Iran, der for få måneder siden, stadig var underlagt sanktioner fra verdenssamfundet, pga. landets Atomudviklingsprogram, havde i årets første måned besøg af èn dansk handelsdelegation med Udenrigsminister Kristian Jensen (V) i spidsen, der med et maritimt fremstød, ville være på forkant med den forstående markedsåbning.

GG 286GG 286 Glitt

GG 286 Glitt

GG 286 Glitt (Glittvåg) inklämd mellan GG 44 Runavik och GG 318 Dyning innanför mot hamnpiren i Fiskebäck med HF 32 Alpha utanför (till höger i bild).

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!