Nederländskt storföretag vill köpa stort tonfiskföretag

Det stora nederländska fiskeriföretaget Parlevliet & van der Plas (P & P) har lagt ett bud på det franska tonfiskföretaget La Compagnie Française du Thon Océanique (CFTO). Huvudägare i CFTO är Groupe Le Garrec, familjen Jacques Kuhn och familjen Jean-Yves Labbé. Ett annat stort nederländskt fiskeriföretag, Cornelis Vrolijk, äger för sin del 10% via bolagen Jaczon och Klipper. Den andelen ingår inte i det som P & P lagt bud på.

Glenan

Glenan. Bild: CFTO

CFTO är ett av världen största tonfiskföretag med 13 snörpvadsbåtar som fiskar i Atlanten och Indiska Oceanen. Huvudkontoret finns i Concarneau i Bretagne, Frankrike men fiskerioperationerna leds från Abidjan i Elfenbenskusten och från Port Victoria på Seychellerna.

P & P äger tillsammans med Samherji via deras gemensamma brittiska dotterbolag också det franska fiskeriföretaget Euronor och Compagnie des Pêches Saint-Malo (Comapeche) som bland annat äger hälften i en dansk räktrålare. Detta företag fiskar främst vitfisk i norra Atlanten. P & P har också dotterbolag i Tyskland, Litauen och på Färöarna.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!