Bristol Fiske och Clipperton går ihop

Precis som jag tidigare skrivit blir det så att några från Bristol Fiske AB kommer att tillsammans med de som äger AB Clipperton att bilda ett nytt gemensamt bolag för att köpa en ny båt ihop.  Båten köps från Karstensens Skibsværft och ska bli en systerbåt till den beställda nya S 144 Themis. Längden ska bli 63 meter och tonnaget 1 399 bruttoton.

gg229

Gamla GG 229 Bristol är såld men GG 438 Clipperton finns fortfarande kvar på Donsö. Ägare av Bristol Fiske AB är familjen Jansson och ägare av AB Clipperton är familjen Backman och Erling Malmborg.

Köpare av den nya båten är företaget B – C Pelagic AB som ägs av Kenny, Runar och Aste Jansson, Marcus och Reine Backman samt Erling Malmborg. Det är inte alla tidigare ägare i de två bolagen AB Clipperton och Bristol Fiske AB utan bara en del av dem. Den nya båten ska få numret och namnet GG 229 Clipperton. Bristols gamla nummer på Clipperton. Det ser på ritningen från Karstensens ut som om båten ska få Bristols svarta färg istället för Clippertons röda.

Den nu existerande GG 438 Clipperton har för sin del sålts av AB Clipperton till det nybildade bolaget Clipperton Pelagic AB. Det sistnämnda bolaget ägs av Reine Backman, Marcus Backman och Erling Malmborg medan det äldre bolaget också har en äldre generation i familjen Backman som delägare.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!