Bristol såld till Danmark

Brdr. Langer A/S  (Danny och Jens Peter Langer) samt Jan Torp Nielsen har köpt den svenska trålaren GG 229 Bristol på 713 bruttoton från Bristol Fiske AB.

GG 229 Bristol

Båten är nu L 420 Bristol. För närvarande byts en del utrustning på båten ut, men den ska snart vara i fiske:

Karstensens Skibsværft havde for et par dage siden, skibet på bedding i Skagen, for at montere en ny sonar og efter at være stævnet ind i Thyborøn Havn, har den lokale skibselektro ved Per Mollerup og Glenn Schmidt fået til opgave at etablere sonarforbindelsen til styrhuset, på den knapt 50 meter lange nyindkøbte industritrawler.

Arbejdet om bord på nye L 420 Bristol, forventes færdig omkring midten af januar og herefter vil de tre Thyborøn redere vurdere hvilket fiskeri L 420 Bristol skal ud på. Det afhænger ifølge JP, lidt af resultatet af brislinge fiskeriet, som Tina Jeanette for tiden driver lige Nordvesten for Den Helder i Holland.

Ägarna till L 420 Bristol äger för närvarande också L 920 Tina Jeanette, men den är såld till Leif Knak och kompanjoner som ska överta den i mitten av februari. Den får då namnet L 441 Allesøe. Den nuvarande L 441 Allesøe har för sin del köpts av John-Anker Hametner Larsen.

Brdr. Langer äger också L 220 Jeanette och Torp Nielsen äger L 900 Lenette som främst fiskar sill I Limfjorden. Om Kenny Jansson och de andra delägarna i Bristol Fiske AB har för avsikt att fortsätta fiska med någon båt eller om de kommer att sälja eller sålt sina svenska fiskerättigheter är oklart ännu men det klarnar väl snart.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!

Ett svar på ”Bristol såld till Danmark”

Kommentarer är stängda.