Karstensens tillkännager att Themis beställt ny båt

Till slut har Karstensens Skibsværft A/S tillkännagett att Themis Fiskeri A/S med ägare på Rörö i Sverige, familjen Ryberg, beställt en ny båt. Något jag skrivit om för länge sen. Det är ett av tre nybyggen för svenska yrkesfiskares företag som Karstensens har i sin orderstock. Themis ska vara klar för leverans år 2018. Skrovet byggs i Polen, båten är 63 meter lång och på cirka 1 400 bruttoton.

S 144 Themis

Beställd S 144 Themis

Ett annat av nybyggena för svenska yrkesfiskeföretag är en ny GG 438 Clipperton som beställts av företaget B-C Pelagic AB, ett sambolag mellan de tidigare åtskilda fiskeriföretagen Bristol Fiske AB och AB Clippertons ägare, familjerna Jansson och Backman. Clipperton ska vara klar för leverans år 2018. Skrovet byggs i Polen och båten är av samma storlek som Themis

GG 438 Clipperton

Beställd GG 438 Clipperton

Det tredje nybygget är en ny Rockall, S 364 Rockall, som Astrid Fiskeri A/S beställt. Astrid Fiskeri A/S ägs även det av en familj på Rörö, familjen Johansson. Rockalls skrov byggs i Polen och fartyget ska var klart i slutet av 2017.

S 364 Rockall

Beställd S 364 Rockall

Utöver de tre nämnda båtarna har varvet 10 båtar i sin orderstock. Till Danmark är ytterligare en båt beställd, en ny HM 379 Lingbank, vilket gör tre båtar till Danmark inklusive Themis och Rockall. Skotska yrkesfiskare har beställt 4 båtar (en till Shetland), irländska 4 stycken inklusive en till Nordirland och norska fiskeriredare en båt.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!

2 svar på ”Karstensens tillkännager att Themis beställt ny båt”

  1. Themis har i lang tid stået på Karsensens Skibsværfts hjemmeside under ”skibe i ordre” men de er langsomme med opdateringer af og til. Voyager er designet af norste SaltShip Design, men det er en nordirsk reder, der har bestilt skibet. Ellers tak for en god og oplysende blog.

Kommentarer är stängda.