Omorganisering kring Clipperton och Bristol

Som jag tidigare skrivit har familjerna bakom GG 438 Clipperton och GG 229 Bristol beslutat sig för att köpa en ny båt tillsammans. För detta ändamål har de bildat ett nytt bolag, B-C Pelagic AB. Bristol Fiske AB har för sin del sålt sin gamla båt, GG 229 Bristol, som numera heter L 920 Tina Jeanette.

GG 229 Bristol och GG 438 Clipperton

GG 229 Bristol och GG 438 Clipperton på Donsö hösten 2015.

I juni i år köpte Bristol Fiske båten LL 1248 Saibon från Jonas Klingander på Hönö och båten fick då namnet Bristol. Båten såldes direkt vidare till SDQT Sweden AB som ägs av Kenny Jansson. Klingander har väl sannolikt köpt en ny båt för att kunna behålla räklicensen. För inte har väl Kenny Jansson tänkt sig att bli räkfiskare? Saibon är för närvarande på Ö-varvet.

Ägare i Bristol Fiske AB har Kenny, Runar, Aste och Lennart Jansson samt Jan Olsson varit. Av dessa personer är det bara Kenny, Aste och Runar Jansson som är delägare i B-C Pelagic AB.

Övriga delägare i B-C Pelagic AB är Marcus och Reine Backman samt Erling Malmborg. Dessa tre är också delägare i AB Clipperton och Clipperton Pelagic AB. I det senare bolaget finns inga fler delägare men i AB Clipperton finns också Gunnar och Inge Backman från en äldre generation i familjen Backman.

I juni i år såldes GG 438 Clipperton av AB Clipperton till Clipperton Pelagic AB.

Basen för all bolagen är Donsö, men Bristol Fiske AB har sin adress i Göteborg och GG 229 Bristol har de senaste åren varit hemmahörande i Göteborg även om Donsö angetts som hemmahamn.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!