SFPO välkomnar nytt demersalt förvaltningssystem

Jag har skrivit en lång rad inlägg och det nya förvaltningssystemet för det demersala fisket. Den enda fiskeriorganisation som jag hittills sett uttala sig i ärendet är den största, Sveriges Fiskares PO (SFPO). De skriver på sin hemsida att de är nöjda med förslaget:

Havs- och vattenmyndigheten (HaV) har tagit fram ett förslag till ett nytt förvaltningssystem för viktiga svenska fiskarter, bl.a. torsk, havskräfta och räka. Systemet bygger på individuellt tilldelade fiskerättigheter med möjlighet att byta kvoter fiskare emellan och gäller från 1/1 2017 i både Västerhavet och Östersjön.

Förslaget är ett resultat av en lång process där fiskenäringen tillsammans med HaV och andra intressenter har tagit fram ramar till ett nytt förvaltningssystem. Arbetet har tagit avstamp i tydliga målsättningar för att öka flexibiliteteten för fiskenäringen i syfte att bedriva ett än mer hållbart fiske.

Sveriges Fiskares Producentorganisation (SFPO) ser positivt på förslaget med förhoppning om att det nya systemet kommer minska risken för kollektiva redskapsstopp, öka den enskilda fiskarens möjligheter att utveckla sin verksamhet samt gynna en långsiktig hållbar förvaltning av de svenska gemensamma fiskeresurserna.

Det jag hittills skrivit är:

Förutom det jag skrivit kan jag bara hitta två andra tidningar (medier) som uppmärksammat förändringarna i det demersala fisket, Fiskejournalen och Bohusläningen.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!