Shanghai Fisheries

Shanghai Fisheries General Corporation (SFGC) är ett statligt kinesiska holdingbolag med en mängd intressen i fiskeindustrin. SFGC är som bolag ägare av ett antal fiskebåtar, däribland minst en större trålare. Föertalet båtar ägs dock av olika dotterbolag och intressebolag. Totalt äger hela SFGC med intressebolag och dotterbolag över 80 fiskebåtar.

SFGC äger 43 % i Shanghai Kaichuang Marine International Ltd som är ett börsnoterat kinesiskt fiskeri- och livsmedelsföretag. Huvudägare är den kinesiska staten. Bolagets havsfiskedotterbolag heter Shanghai Kaichuang Deep Sea Fisheries Co Ltd (SKFC) och kallas omväxlande Kaichuang Deep Sea Fisheries och Shanghai Deep Sea Fisheries. Fiskeribolaget äger kylbåtar, några av världens största trålare såväl som stora snörpvadsbåtar för tonfiskfiske.

Förutom fiske så sysslar SKFC med fiskodling, fiskförsäljning, driver fiskindustri, handlar med utrustning till fiske, driver fryshus med mera. De äger också det spanska fiskkonservföretaget Hijos de Carlos Albo, kanadensiska French Creek Seafood och ett tonfiskbearbetningsföretag ihop med TriMarine. desutom dotterbolagen Pan Pacific Fishing RMI Inc och Pan Pacific Food RMI Inc på Marshall Island samt Cape St. Vincent FSM Inc i Mikronesien, alla tre engagerade i tonfiskverkssamhet. Dessutom är de delägare i företaget 50% i Neptune-SKFC Biotechnology som tillverkar produkter framställd av krill som företagets trålare fångar i Antarktis.

SFGC äger också Shanghai Jinyou Deep Sea Fisheries Co (SJFC) såväl som et argentinska fiskeriföretaget Continental Armadores de Pesca SA (Conarpesa). Conarpesa fiskar främst räkor och bläckfisk med trålare, jiggfiskebåtar och burfiskebåtar.

Shanghai Jinyou Deep Sea Fisheries Co äger för sin del det argentinska räkfiskeföretaget Altamare SA. Dessutom fiskar SJFC tonfisk med backebåtar.

Livsmedelsföretagen Longmen Food Co Ltd och Shuijinyang Food Co Ltd som fokuserar på fiskprodukter ägs också av SFGC.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Gilla Njord på Patreon!
Become a patron at Patreon!