Veckans båt – LL 110 Klingerö

LL 110 Klingerö byggdes i trä 1980 vid Glyngöre Båtvarv i Danmark. Båten är nästan 12 meter lång och på nästan 15 bruttoton med en motor på 250 kW. 1995 fanns båten i Sverige med namnet GG 367 Ros-Marie. Hemmahamn var Hönö.

2010 såldes den till Ängehamn på Lyr och blev LL 97 Inter för att sen säljas igen år 2012 till Fisketången. Nu fick båten namnet LL 110 Klingerö. Köpare var Simon Brorsson, då endast 21 år gammal och en av Sveriges yngre yrkesfiskare.

LL 110 Klingerö fiskar räka, kräfta, torsk och annan fisk med bottentrål. 2016 landade båten nästan 17 ton kräftor, nästan 8 ton torsk, cirka 3 ton räkor och 1 ton rödspätta med mera. Båten används vissa år också till skarpsillsfiske med snörpvad och ljus på vintern.

Simon Brorsson äger båten än idag och fick i början av året pris som Årets unga företagare i Sotenäs kommun. Simon Brorsson sitter i eller har suttit i styrelsen för Swedish Pelagic Federation PO (SPF).

Bilder på båten finns på Swengelsk.com.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!