Så har Hyppeln inte längre några fiskebåtar

I den norra delan av Öckerö kommun och Göteborgs skärgård ligger tre små öar. Hyppeln, Knippla och Rörö. Alla tre har de en gång varit fiskelägen. Knipplas sista fiskebåt såldes för några år sen och i år har Hyppelns sista båt, GG 182 Songvår sålts. Köpare av båten var Grahn & Lundberg AB i Fiskebäck och de har döpt om den till GG 1 Grimskär.

songvår_20aug_hyppeln - 4

GG 182 Songvår

Den ersatte den tidigare GG 1 Grimskär som Grahn & Lundberg också köpt från Hyppeln, den nästa sista fiskebåten på Hyppeln. Då som GG 87 Rockskär. Bilderna nedan är på GG 1 Grimskär och tagna i Fiskebäck.

fiskeback_aug2017_skepp - 2fiskeback_aug2017_skepp - 1fiskeback_aug2017_skepp - 5fiskeback_aug2017_skepp - 17

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!