Nya GG 229 Clipperton i Skagen

Skrovet till den nya Clipperton som beställts av B-C Pelagic AB på Donsö anlände igår till Karstensens Skibsværft i Skagen för att färdigställas. Det är en i raden av nybeställda svenskägda båtar vid Karstensens. Delägare i B-C Pelagic AB är Kenny, Aste och Runar Jansson som tidigare var aktiva i Bristol Fiske AB plus Marcus och Reine Backman samt Erling Malmborg från AB Clipperton.

GG 229 Clipperton

Bilder från Bandholm Skibsbilleder.

Nya Clipperton ska vad jag förstår få numret från gamla Bristol och namnet från gamla Clipperton vilket då alltså blir GG 229 Clipperton. Längden är 63 meter, tonnaget 1 399 bruttoton. Huvudmotorn är en MaK 6M32 på 2 999 kW. Båten är ett systerfartyg till nya GG 144 Themis.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!