GG 150 Älvsborg till salu och bolagisering på gång

Jag har tidigare skrivit om att det sista stora pelagiska fiskeriföretaget, GG 158 Sunnanland, som var partrederi ombildats till aktiebolag. Nu ser det ut som om ytterligare ett fiskeriföretag i Fiskebäck som länge varit partrederi, GG 150 Älvsborg ska bolagiseras. Ägarna av GG 150 Älvsborg är Andreas Ganefjord, Fredrik Johansson och Daniel Hermansson. Andreas Ganefjord har bildat bolaget Ganefjord Fiskeri AB, Daniel Hermansson har bildat Daniel Hermansson Fiskeri AB och Fredrik Johansson har bildat Fredrik Johansson Fiskeri AB. Tillsammans har de tre också bildat Älvsborg Fiskeri AB.

fiskebäck_juldagen_2016_ - 7

GG 150 Älvsborg är en av Sveriges fåtaliga medelstora fiskebåtar som är helt inriktad på fiskfiske. Den är till salu på flera olika skeppsmäklarsajter och sälja utan fiskerättigheter vilket väl sannolikt betyder att de tre ägarna av Älvsborg Fiskeri AB planerar att köpa en ny båt till sitt fiske. Det finns ett stort antal lämpliga båtar till salu som de kan köpa och en gissning på samma sätt som jag gissat när det gäller en ny Stella Nova vågar jag mig inte på.

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!