Salt Ship Design – Karstensens konkurrent

När det gäller större pelagiska fiskebåtar för den europeiska marknaden är Karstensens Skibsværft A/S i Skagen den ledande design och konstruktionsfirman. Den största konkurrenten är sannolikt norska Salt Ship Design AS i Stord. Salt Ship Design har 45 anställda och huvudägare är Svein Sandvik och Egil Sandvik som gemensamt äger 50% av företaget som grundades 2011.

Förutom fiskebåtar designar och konstruerar företag fartyg för offshore-industrin, för underhåll av vindkraft till havs, fiskodlingsindustrin, undersöknings- och forskningsföretag med mera vilket gör dem till en stor konkurrent med likaledes norska Skipsteknisk AS. När det gäller fiskebåtar har Salt Ship Design hittills endast designat och konstruerat pelagiska trålare och snörpvadsbåtar.

Just nu är 6 fiskebåtar med design av Salt Ship Design beställda eller under byggnad på olika varv såsom norska Fitjar Mekaniske Verksted, Cemre Shipyard i Turkiet och Astilleros Zamakona i Spanien. beställare är norska företag som Cetus AS, Hardhaus AS och Lie-Gruppen, shetländska Adenia Fishing Company Ltd och irländska Atlantic Dawn Group Ltd.

Pelagisk trålare

Pelagisk trålare

Pelagisk trålare och snörpvadsbåt

Pelagisk trålare och snörpvadsbåt

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!