Thyboröns hamn ger pris till svenska yrkesfiskare

Thyborøn Havn har gett ”Årets Initiativpris” till Themis Fiskeri A/S som ägs av svenskarna Björn Ryberg, Anders Ryberg och Urban Lorentsson från Rörö. Motiveringen för priset är:

”Investering i det nye Themis fartøj, den trofaste levering af industrifisk i Thyborøn Havn og for at vise vejen for svenske fiskere til et fiskeri i Thyborøn”

De har fiskebåten S 144 Themis som i många år har levererat fisk till fiskmjölsfabriken Triple Nine. I början av detta år mottog de dessutom en nybyggd båt, den första nybyggda båten som familjen Ryberg köpt sen 1950-talet. Men de har inte bara levererat fisk till fiskmjölsfabriken utan har också engagerat sig i det lokala föreningslivet och orten Thyborøn:

– Themis Fiskeri A/S er utroligt trofaste i forhold til at lande sine fangster i Thyborøn uanset, om der er tale om industrifisk fra Nordsøen eller fra Østersøen. Anders Ryberg bakker meget op omkring havnen og Thyborøn i det hele taget. Han er altid aktiv i diskussioner om havnens udvikling og har flere gange doneret beløb til projekter i Thyborøn. Det er derfor, at jeg med glæde kan overrække årets initiativpris til Themis Fiskeri A/S. Det er vel fortjent, sagde Jesper Holt Jensen, havnedirektør i Thyborøn Havn.

Themis Fiskeri A/S har en lång rad år varit medlem i Thyborøn Havns fiskeriforening och har dessutom ett brett kontaktnät i Thyborøn. De samarbetar med en lång rad av verksamheterna i hamnen såsom verkstäder och vadbinderier. Förutom Themis Fiskeri A/S finns det också två andra svenskägda fiskeriföretag som huvudsakligen landar sina fångster till fiskmjölsfabriken i Thyborøn, Christer og Lennart Fiskeri A/S med L 106 Monsun samt Berndtsson & Börjesson Fiskeri ApS med L 421 Cadiz.

Björn Ryberg, till vänster, tar emot priset

Björn Ryberg, till vänster, tar emot priset

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!