Ny Vingaskär beställd

Vingaskär Fiskeri AB har beställt en ny båt vid Karstensens i Skagen som ska levereras i september 2020. Skrovet ska komma till varvet i Skagen i mars 2020. Den nya båten ska bli 34 meter lång.

Mats Johansson på Styrsö äger Vingaskär Fiskeri AB. Företaget är idag huvudägare av LL 207 Nautic, samt helägare av SIN 59 Kungsö (tidigare Vingarö) och GG 201 Bravik. LL 207 Nautic har ett räkfisketillstånd medan GG 201 Bravik främst använts till fiskfiske i Skagerak och Nordsjön. SIN 59 Kungsö har för sin del torskfiskemöjligheter i Östersjön. Tidigare ägde företaget GG 500 Vingaskär som dock sålts till Estland och heter idag EK-1803 Marie med Oü Kaabeltau som ägare. Vingaskär var byggd med RSW-tankar för att också kunna fiska pelagiskt.

Vingaskär en första nybeställningen av en medelstor svensk fiskebåt på mycket länge.

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!