GG 206 Ahlma är numera dansk

Ahlma Fiskeri AB har flyttat sin båt GG 206 Ahlma som tidigare hörde hemma i Fiskebäck till Danmark där den blivit S 206 Ahlma och ägs av Ahlma Danmark ApS. Ahlma Danmark ApS har tidigare ägt en kvotbåt med namnet S 206 Ahlma West och en del danska fiskerättigheter. Den båten heter idag S 564 Roxen.

Ahlma Danmark ApS är ett helägt dotterbolag till Ahlma Fiskeri AB i Sverige. Ett företag som ägs av Christer Magnusson, Jonas Ahlström, John Bertil Magnusson och Sven Bertil Magnusson.

Vad som ska hända med fiskerättigheterna och fisket i Sverige är i nuläget okänt för mig.

Just nu har Fiskebäck faktiskt bara två större båtar som ägnar sig åt pelagiskt fiske i svenska vatten, den nya GG 203 Ginneton (tidigare S 205 Ceton) och GG 505 Polar. Nya GG 204 Tor-ön och GG 207 Torland är dock under byggnad på Karstensens i Skagen.

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!