Kristine Fiskeri har sålt sin båt till Norge

Kristine Fiskeri AB är ett fiskeriföretag på Donsö som bedriver fiske i sitt tyska dotterbolag Kristin Fischerei Gmbh. De har nu sålt sin 50 meter långa båt NC 320 Kristin på 717 bt till Norge. Båten befinner sig för närvarande i Skagen. Vem som är köpare av båten är i nuläget okänt.

Företaget väntar på leverans av en ny båt från Karstensens Skibsværft. Båten skulle varit klar i juli 2019 men leveransen har försenats på grund av förseningar på skrovvarvet i Polen (Nauta). Nya Kristin är tänkt att bli cirka 54 meter lång med ett tonnage på 875 brutton. Huvudmotorn ska vara på 2 200 kW. Ny leverenstid förväntas bli februari 2020. Ägare av Kristine Fiskeri AB är Örjan Karlsson, Ola Hansson, Dan Albert Bergman och Jörgen Sköld.

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!