Gamla Arkö såld till Norge

Gamla Arkö som funnits kvar i Sverige med numret och namnet GG 701 Arkö av Dyrön har sålts till Norge och befinner sig för närvarande i Egersund med avstängd AIS-sändare. Så antingen är båten på varv eller så är den på skroten. Köparen av båten är än så länge okänd men säljaren var Arkö Fiske AB.

Under 2019 användes båten till kräftfiske medan nya GG 707 Arkö användes till räkfiske och fiskfiske. Arkö Fiske AB har med andra ord haft tre båtar under 2019, LL 107 Rimfors, GG 701 Arkö av Dyrön och GG 707 Arkö.

GG 701 Arkö av Dyrön när den var GG 707 Arkö. I Stansvik, Rönnäng.

LL 107 Rimfors har en räklicens och har i alla fall på pappret varit ute och fiskat räka. Sannolikt har väl fisket gjorts med en av de andra båtarna medan trålen med fångsten har lyfts ombord på Rimfors. Det är en så kallad kvotbåt och enda anledningen till att den finns är räklicensen. Det finns i svenskt fiske av idag ett 30-tal såna båtar oräknat de sysslolösa torsktrålarna i Östersjön. Även GG 701 Arkö kan sägas ha varit en kvotbåt men nu är den alltså såld.

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!