Den tidigare SM 53 Glomskär har blivit GG 850 Odeskär

Som jag skrivit tidigare behövde Odeskär AB troligen skaffa sig en ny båt för att inte riskera att förlora sina fiskerättigheter i Sverige. Den tidigare SM 53 Glomskär som först såldes till Båt GG 330 Carmona AB och blev GG 330 Carmona har kanske av just den anledningen sålts vidare till Odeskär AB och blivit GG 850 Odeskär med Vrångö som hemmahamn. Detta förklarar också varför båten legat i Vrångö hamn en längre tid. Båten är på 307 bruttoton med en längd på 38 meter.

Odeskär AB ägs av bröderna Erik och Olof Andersson. En av dem är bosatt på Donsö och den andre på Vrångö. Odeskär AB har dotterbolaget Vrångö Fiskeri AB. De två äger också Andersson Bemanning Fiskeri AB, troligtvis tillsammans med Simon Andersson som är son till Erik Andersson. Simon Andersson är i all falla ordinarie styrelseledamot i företaget. Detta bolag hyr ut personal till Odeskar Fiskeri A/S i Danmark som ägs av Simon Andersson (44,47% av rösterna i bolaget) Karl-Anders Andersson (44,47%), son till Olof Andersson, och Odeskär AB (11,06%). Odeskär AB har en större andel av kapitalet men har inte så många röster då bolaget äger aktier med lägre röstvärde. Karl-Anders Andersson är son till Olof Andersson.

Odeskar Fiskeri A/S äger AS 202 Neptun med hemmahamn i Grenå.

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!