Veckans båt – GG 32 Tristan

GG 32 Tristan byggdes 2001 på Ö-varvet på Öckerö som GG 32 Danavik. Skrovet byggdes på deras anläggning på Hönö. Leverans skedde i december 2001 till Jan Karlsson och Kjell Olofsson på Öckerö med namnet GG 32 Danavik. Båten var då på 55 bruttoton med en längd på 14,95 meter samt utrustad med en Caterpillar 3412B på 375 kW.

GG 32 Danavik. Foto: Maritimbild/Lennart Ramsvik

I februari 2012 sålde båten till Rörö-företagen Fiskebåten Rossö HB (Sterner Lundgren & Folke Olausson) och Svanen Fiskeri AB (familjen Larsson) med 50% vardera. Båten bytte namn till GG 32 Tristan och fik ny hemmahamn på Rörö. Senar har båten helt övertagits av Rossö Fiskeri AB, ett företag som ägs av Sterner Lundgren, Folke Olausson och deras söner. Båten används till kräftfiske och fiskfiske.

Källor:

Läs mer: Intressant bok om Ö-varvet

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!