S 264 Astrid övertagen av norska ägare

S 264 Astrid på 2 352 bruttoton har sålts av Astrid Fiskeri A/S till norska fiskeriföretaget Traal AS för leverans i april 2021. Båten ska ersätta den tidigare M-21-HØ Herøyfjord på 1 614 bruttoton. Det hela är en bytesaffär och Herøyfjord har övertagits av Astrid Fiskeri A/S.

S 264 Astrid 2016.

Huvudägare av Traal AS är Per Magne Eggesbø med familj (främst via Eros AS) och Johannes Bjarne Eggesbø med familjen Eriksen, familjen Sævik och Einar Jan Remøy som minoritetsägare.

En ny dansk Astrid levereras vilket är i maj 2022 till Astrid Fiskeri A/S som är ett dotterbolag till svenska Astrid Fiske AB som ägs av familjen Johansson på Rörö. Under tiden ska Astrid Fiskeri A/S ska använda den gamla Herøyfjord. Enligt DNV:s register är den redan omdöpt till Rockall med Astrid Fiskeri A/S som ägare men kvar i Norge och enligt norska fartygsregistret är den redan utflaggad från Norge. I danska skeppsregistret är den upptagen som S 364 Rockall med Skagen som hemmahamn

Båda de berörda fiskebåtarna befinner sig i Skagen där de görs i ordning och rustas upp. Astrid tycks redan omflaggad och omregistrerad till Herøyfjord om vi ska tro Marinetraffic. I alla andra register som exempelvis EU:s fiskebåtsregister och Danmarks skeppsregister är båten fortfarande danskflaggad och heter S 264 Astrid men det är bara en tidsfråga innan den är Herøyfjord med hemmahamn i Fosnavåg då det ju snart är april.

M-21-HØ Herøyfjord år 2018. Bild: Cavernia Licens: CC-BY-SA 4.0

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!