Industrifiskarnas Thyborøn – Christer og Lennart Fiskeri

Christer og Lennart Fiskeri A/S är ett av fyra svenskägda fiskeriföretag i Thyborøn som är inriktat på Industrifiske. Ägare av företaget är bröderna Christer Jansson och Lennart Jansson med 40% var samt Jimmy Bajard och Martin Dahlqvist med 10% var. Christer och Lennart Jansson äger också Christer & Lennart Fiskeri AB på Donsö i Sverige. Det svenska företaget fungerar som bemanningsföretag för det danska företaget.

L 106 Monsun när namnet var S 144 Themis. Bild: Erwin Willemse

Vinsten för Christer og Lennart Fiskeri A/S under senaste verksamhetsåret som slutade 20200630 var 6 miljoner DKK. De bokförda tillgångarna var 120 miljoner DKK varav 96 miljoner i fiskerättigheter och 22 miljoner i fiskebåtar. Företaget har en fiskebåt, den pelagiska trålaren L 106 Monsun på 735 bruttoton.

Christer & Lennart Fiskeri AB omsatte cirka 2 miljoner SEK med en vinst på cirka 0,5 miljoner och hade bokförda tillgångar på totalt 15 miljoner SEK.

Andel av fiskerättigheterna för Christer og Lennart Fiskeri A/S , fiskart och kvot, andel

  • Brisling Nordsjön, 2,4%
  • Tobis, 2,2%
  • Sperling, 7,0%

Total IOK-andel, 1,9%

Christer Jansson och Lennart Jansson sitter båda i styrelserna för Christer og Lennart Fiskeri A/S och Christer & Lennart Fiskeri AB. I båda bolagen har de sällskap av Christer Janssons fru Anna Karin Jansson. De tre utgör också styrelsen i Pedalto AB som även det ägs av Christer och Lennart Jansson.

Läs också:

 

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!