Skrovet till nya GG 330 Carmona klart

Skrovet till den nära 50 meter långa och över tolv meter breda fiskebåten Carmona på cirka 1 300 bruttoton har byggts i staden Klaipeda i Litauen. Det är klart och ska inom kort tid anlända till Västkusten för att Ö-varvet ska färdigställa det. I Lokaltidningen STO uttalar sig Fredrik Gustafsson om den nya båten:

– Vi har total entreprenad på bygget genom Ö-varvet på Öckerö, som tillsammans med flera olika lokala underleverantörer som vi anlitat ska se till att färdigställa och inreda allt till en modern grön fiskebåt, även om färgen på den kommer att vara blå, säger Fredrik Gustafsson, delägare i det lokala fiskeföretaget Båt GG 330 Carmona AB på Dyrön.

Fokus när det gäller bygget av den nya båten har varit miljöförbättringar. Den nya båten är tänkt att bli mycket miljösmart. Nya GG 330 Carmona kommer att bli den största fiskebåt som byggts på Ö-varvet. Dessutom den första fiskebåten från varvet som är specialbyggd för pelagiskt fiske.

GG 330 Carmona

Läs mer:

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!