Windö 5 återlämnad till Cornelis Vrolijk

Frystrålaren FIN 1150-T Windö som ägdes av AB Kotka Fiskeri Oy (familjen Bryngeld och Cornelis Vrolijk) har sålts  till Cornelis Vrolijk i Nederländerna och bytt namn till Wiron 1. I Finland användes båten till pelagiskt fiske i Östersjön av sill för konsumtion. Med nederländsk flagg kommer den att användas för liknande ändamål men då utan svenska yrkesfiskare inblandade.

Orsaken till att båten sålts är inte känd. Sannolikt är det så att verksamheten inte har fungerat enligt planerna och inte heller gett de ekonomiska resultat som förväntats. Under år 2020 omsatte Oy Kotka Fiskeri AB 1 miljon euro men gjorde samtidigt en förlust på 1,3 miljoner euro. Förlusten var alltså större än hela försäljningen.

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!