Vem har köpt Gitte Hennings fiskerättigheter?

Gitte Henning Pelagic A/S har sålt sina pelagiska fiskerättigheter. Enligt vad ägaren Henning Kjeldsen själv uppgett är de sålda till 6 olika företag. Det har dock inte framgått till vilka bolag de har sålts. Men vad jag har erfarit så handlar det bland annat om Themis Fiskeri A/S, Astrid Fiskeri A/S, Rederiet Isafold A/S och B-C Pelagic Danmark ApS.

Hur ägandet av fiskerättigheterna fördelar sig efter Henning Kjeldsens försäljningar framgår emellertid inte av danska fiskeristyrelsens register. Detta då det inte kommer att uppdateras förrän i mitten av februari.

Themis Fiskeri A/S äger S 144 Themis har huvuddelen av sin verksamhet baserad i Thyborøn där de också landar huvuddelen av den fisk de fångar. Detta trots att båten har Skagen som hemmahamn

Astrid Fiskeri A/S äger S 364 Rockall och har en ny båt som ska få namnet S 264 Astrid under konstruktion på Karstensens varv i Skagen. Företaget har sin verksamhet baserad i Skagen men landar en del fisk till PP Group i Mukran i Tyskland.

Rederiet Isafold A/S är baserat i Hirtshals och äger HG 333 Isafold. De fiskar stora mängder makrill och landar i huvudsak i Hirtshals. B-C Pelagic Danmark ApS med bas i Skagen äger för sin del S 438 Bristol. B-C Pelagic har små fiskerättigheter jämfört med de andra bolagen som nämns här.

Nybygge sålt

Även det nybygge som Gitte Henning Pelagic A/S beställt och som just nu byggs på Astilleros Zamakona i Bilbao är sålt. Vem som är köpare är oklart men Rederiet Isafold A/S borde kunna vara ett alternativ då de har en gammal båt. Men kanske det är troligare att båten sålts till nån köpare i annat land.

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!