S 364 Rockall såld

Astrid Fiskeri A/S i Danmark har sålt S 364 Rockall till en internationell köpare. Det betyder troligen ett större företag som är verksamt i pelagiskt fiske utanför Afrikas kust eller i Nordatlanten. Alternativt handlar det om ett ryskt företag men då brukar de stå att den är såld till Ryssland.

Då båten är avförd från EU:s fiskebåtsregister är det ett företag i nåt land utanför EU som köpt den. Sådana länder är exempelvis Island, Fäöarna, Storbritannien och Ryssland. Båten ligger för närvarande på varv i Gdansk. Båten är ännu inte avförd från det danska skeppsregistret och står fortfarande som ägd av Astrid Fiskeri A/S i DNV:s register.

I sommar eller i höst beräknas Astrid Fiskeri A/S få leverans (kan kanske bli försenat) av den nybyggda S 264 Astrid. S 264 Astrid kommer att överta de fiskerättigheter som stått på S 364 Rockall. S 264 Astrid är den största fiskebåt som någonsin ägts av en svensk fiskerikoncern med ett beräknat bruttotonnage på 4 800 ton. Det kommer också att bli en av Danmarks största fiskebåtar. Detta i konkurrens med nya HG 333 Isafold som har ett beräknat bruttotonnage på cirka 5 000 ton.

S 264 Astrid. Bild: Karstensens

HG 333 Isafold

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!