GG 204 Tor-ön har blivit S 204 Tor-ön

En av Sveriges nyaste fiskebåtar, GG 204 Tor-ön, som ägs av Tor-ön Fiske AB har enligt det svenska skeppsregistret bytt flagga till dansk istället för svensk. I det danska fiskebåtsregistret syns det dock inte ännu. I det europeiska fiskebåtsregistret är båten dock överförd till Danmark och heter S 204 Tor-ön. Hemmahamn är Skagen.

GG 204 Tor-ön

Det finns heller inget danskt bolag som äger båten utan den ägs fortfarande av det svenska företaget via en dansk filial. Företaget äger också L 144 Frederrike R, en gammal dansk båt.

Ägare av Tor-Ön Fiske AB i Fiskebäck är Svante Ahlström, Fredrik Ahlström, John Ahlström och Philip Ahlström.

Representant för den danska filialen är Dick Höglund som också är nybliven ordförande i Swedish Pelagic Federation (SPF). Dessutom är han styrelseledamot i FF Skagen Fond som är kontrollerande ägare av fiskmjölsföretaget FF Skagen A/S. Han har tidigare varit dansk representant för Terntank.

I Sverige är Dick Höglund bland annat styrelseledamot i utbildningsföretaget Seably vars danska filial han också representerar. Han är också styrelseledamot i Yngve Höglund Trading AB som driver ICA-butiken på Donsö, Ishuset ek.för, Donsö Shipping Meet AB, Donsö Strandfastighets AB, Yngve Höglund Fastighets AB (moderbolag till Yngve Höglund Trading AB), Donsö Utvecklings AB, Donsö Gamla Skola Fastighets AB, Fiskebäcks Hamn AB, Fiskebäcks Utvecklings AB och flera andra företag.

Läs mer: