Ska skrotbåten Danafjord äntligen skrotas?

Fiskeri AB Danafjord har köpt en fiskebåt från Brändö Schakt AB i Norrland. Det handlar om den tidigare LÅ 35 Lilla Fridolf som vad det verkar varit avregistrerad som fiskebåt en tid. Tidigare användes den till siklöjetrålning. Fiskeri AB Danafjord var innan köpet av den nya båten ägare till en gammal skorv till kvotbåt, GG 980 Danafjord på 135 bruttoton. Det är väl sannolikt att den gamla båten nu kommer att bli skrotad. Kanske blir det billigare att underhålla den mindre Lilla Fridolf än den gamla Danafjord.

GG 980 Danafjord

Fiskeri AB Danafjord är ett dotterbolag till Fiskeri AB Ingun som äger en räktrålare, GG 73 Ingun. Ägare av företaget är bröderna Ivarsson på Fotö.

SD 748 Odderö

Andra affärer som skett under våren är att Västerland AB på Hönö sålt kvotbåten SD 748 Odderö till Västeräng Förvaltning AB. I styrelsen för Västeräng Förvaltning AB sitter Elin Nordgren som också sitter i styrelsen för Stella Cornelia AB som suppleant.

Elin Nordgren är sambo med Peter Hagberg på Björkö som tillsammans med fadern Sune Hagberg äger Hagberg Fiske AB. Suppleant i styrelsen för Västeräng Förvaltning AB är Håkan Wennberg på Björkö. Ägare av Stella Cornelia AB är Sune Hagberg. Den sistnämnde är ordinarie styrelseledamot i Stella Cornelia AB.

Hagberg Fiske AB äger sen tidigare GG 892 Strannefjord. Tidigare ägde bolaget också GG 56 Gottskär men den tycks vara avförd som fiskebåt.

SM 168 Strandvåg

SM 168 Strandvåg är en annan båt som sålts. Den har sålts av Hans Holmström i Öregrund. Köpare är LÅFA Fiskeri AB i Landvetter och båten har blivit GG 20 Black Pearl med Kyrkesund på Tjörn som hemmahamn. Ägare av företaget och ordinarie styrelseledamot är Ludvig Åsemyr som bor i Kållekärr på Tjörn. Styrelsesuppleant är hans mor Kajsa Åsemyr i Landvetter.

Läs mer:
Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!