GG 778 Lövön såld till Norge

GG 778 Lövön som tidigare köpts av Båt GG 330 Carmona AB har sålts till Norge enligt uppgifter på skeppsmäklaren Atlantic Shippings hemsida. Båten är dock fortfarande kvar i EU:s fiskebåtsregister. Den ligger för närvarande i Skagen tillsamman med en mängd andra fiskebåtar. Kanske görs en del av dem i ordning för tobisfisket. Andra kanske landar till sillfabriken eller fiskmjölsfabriken.

GG 778 Lövön är 44 meter lång och 11 meter bred trålare med ett bruttotonnage på 807 bruttoton. Huvudmotorn är en Caterpillar 6M25 diesel på 2 000 kW medan hjälpmotorerna är från Volvo Penta, en D13 och en D9. Byggd 2012 på Tjörnvarvet är det en systerbåt till den större S 464 Stella Nova som tidigare var GG 330 Carmona. Huvudpropeller och sidopropeller från Berg Propulsion. Skrovet byggdes av Riga Shipyard.

GG 778 Lövön

I Sverige har båten varit en av de större fiskebåtarna men i Norge blir det troligen en mellanstor fiskebåt för relativt kustnära fiske. I Norge ska den enligt uppgift få namnet Mostein och ersätta en äldre båt som nyligen sålts till Färöarna. Den tidigare H-221-B Mostein köptes till Norge 2019 och hade tidigare haft namnet NC 320 Kristin med svensk ägare på Donsö och innan dess ska den ha varit GG 229 Bristol.

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!