Många båtaffärer under vintern – Carmona har blivit litauisk

Många båtaffärer under vintern har ägt rum och flera fiskebåtar har bytt ägare, namn och nummer. Åter andra har skrotats. Det mest spektakulära är att den stora pelagiska trålaren GG 330 Carmona fått litauisk flagg. GG 330 Carmona avfördes från Sverige den 11 mars enligt EU:s fiskebåtsregister. Båten är ännu inte införd som litauisk i registret men på sajten Marinetraffic rapporteras båten ha litauisk flagg. Hos DNV uppges att båten fortfarande har samma ägare, dvs Båt GG 330 Carmona AB.

GG 330 Carmona

Andra förändringar i Sveriges fiskeflotta under vintern har varit att VG 40 Nordvåg har huggits upp och avregistrerats. Även gamla Sandö som dock avregistrerades för länge sen har blivit upphuggen liksom två andra tidigare träfiskebåtar, Emilie av Landskrona och Drott. En gammal träbåt som avregistrerats är MÖ 67 Risör.

VY 43 Viken har för sin del avförts som fiskebåt och förlorat sitt nummer. Det hör numera istället hemma på VY 43 Mindy. Mindy har sannolikt också övertagits av Enbloms Fiske AB. En annan båt som bytt ägare är FG 96 Cindy Vester som Roland och Per Johansson sålt till DE Fiske AB.

Det finns förmodligen fler affärer som jag inte upptäckt ännu.

Läs mer:

PS. Tack till Anders Niklasson som uppmärksammade mig på flaggändringen för Carmona.

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.