Kräfttrålare fick upp ett lik

FG 96 Cindy Veser

FG 96 Cindy Vester som numera hete FG 96 Skrea. Bild: marshal79/Shipspotting

Kräfttrålare fick upp ett lik. Kräfttrålaren FG 96 Skrea fick under kräftfiske utanför Onsalahalvön sydväst om Lerkil upp en död man i trålen. FG 96 Skrea som tidigare hette FG 96 Cindy Vester har hemmahamn i Glommen utanför Falkenberg.

Trålaren ägs av Lukas Bergman Fiskeri AB som hör hemma i Majorna i Göteborg. Bolaget ägs av Lukas Bergman som bor i Göteborg. I styrelsen sitter Lukas Bergman som ordinarie ledamot med Peter Mayerhofer i Helsingborg.

I GP uttalar sig Lukas Bergman om den obehagliga fångsten:

– Vi fiskade som vanligt och skulle ta upp nätet efter några timmar. När vi skulle tömma havskräftorna ner i vår binge, så upptäckte vi först en arm. Sen såg vi att det var en man som låg där, säger Lukas Bergman.

Han säger att han inte tänkte så mycket vid själva fyndet. Kollegan sa direkt att ”det här får vi inte röra”. Lukas ringde polisen omgående och de fick ordern att köra in båten till Fiskebäck.

– Där var det ett stort pådrag, en massa poliser i sådana där vita overaller. De gick igenom båten noga.

Fyndet av den döde mannen utred som ett mord. I alla falla tills den rättsmedicinska undersökningen är klar och dödsorsaken fastställd. Mannen som hittats är ännu inte identifierad. Mannen behöver inte vara från Sverige. Han kan ha drunknat eller kastats i som död nån annan stans. I Danmark, Norge eller Storbritannien och förts med strömmarna hit. Eller så har han hamnat i vattnet i Sverige. Klart är att det inte är vardagsmat att få ett lik i trålen.

Läs mer:

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.