Nordic Pelagic

Tamme Bolt är en nederländsk fiskare som flyttat till Danmark där han blivit en av de större fiskeriföretagarna. Från början ägde han och Betto Bolt (sannolikt en bror) bomtrålaren L 616 Durk Postma på 487 ton och flyschooterbåten L 757 Aaltje Postma på 324 ton. Den förstnämnda är numera skrotad men Aaltje Postma är fortfarande aktiv. I början av 2012 köpte Tamme Bolt trålaren HM 220 Susan Vendelbo på 654 ton från svenskägda Astrid Fiske A/S:

Sælger er Astrid Fiskeri A/S, Esbjerg og sammen med skibet følger fiskerirettigheder til tobis og brisling. Tamme Bolt forventer dog ikke skibet skal fiske brisling i vinter, i stedet starter man op fra tobissæsonen.

2011 startade Tamme Bolt bolaget Nordic Pelagic A/S. Delägare i företaget är det stora nederländska fiskeriföretaget Willem van der Zwan & Zonen BV. Willem van der Zwan blev sannolikt delägare då de sålde den stora pelagiska fabrikstrålaren Ariadne till Nordic Pelagic A/S i maj 2012. L303 Ariadne som är på 2 180 ton är en av Danmarks större pelagiska fiskebåtar:

Ariadne var også et besøg værd, da skibet på mere end en måde, vender tingene lidt på hovedet og anskuer fiskeriet fra en lidt anden vinkel end normalt. Her fisker Ariadne industrifisk, men behandler den som konsumfisk. Fisken indfryses øjeblikkeligt efter fangsten i 22 kilo store blokke, som herefter er klar til levering til køberene, når skibet næste gang går til kaj for losning. Ligeledes samler man mange funktioner på et sted i denne flydende fiskeindustri, og giver dermed ejerne en ikke ubetydelig omkostningsbesparelse samt en lidt større handle frihed i forhold til aftagerne.

Fiskeindustrien under dæk var også en oplevelse i sig selv. Med de lange transportbånd og de mange sortèr borde i rustfri stål, følte man sig helt hensat til en fiskeindustri på land og ikke på en arbejdsplads under dæk i en 2000 tons tung trawler.

Ariadne fiskar pelagisk industrifisk som tobis och skarpsill (brisling).

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Tags: , , , , , , , , , , ,

Ursprungligen publicerat på Svensson-bloggen.

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!

Ett svar på “Nordic Pelagic”

Kommentarer är stängda.