En lördag i Skagens hamn

Skagens hamn på en lördag i november är en lugn upplevelse. I stort sett inget händer. Inte heller låg det nån GG 64 Astrid Marie på Karstensens varv längre, för nu heter hon GG 158 Sunnanland och befinner sig enligt uppgifter i Västervik. Ingen S764 Astrid heller, för hon är försenad. Däremot låg Herøyhav på varvet. En systerbåt till den kommande Astrid.

Herøyhav

Herøyhav

IMG_0066I närheten av Karstensens hittade jag dessutom S 144 Themis sjöbod (eftersom Themis i likhet med Astrid ägs av fiskare på min hemö Rörö, var ju det lite extra intressant). Sjöbod är väl iofs lite av ett understatement. Det handlar väl snarast om en lagerlokal av lite mindre storlek.

Efter en liten rundtur i hamnen med bil så dök dessutom två mycket stora grönländska räktrålare upp. Sisimiut och Polar Princess. Det är ju inte varje dag man får möjlighet att se ett par av världens största räktrålare på nära håll, så det var ju onekligen rätt kul. Och intressant. Stora var de förstås. Mycket stora. Cirka 10 gånger så stora som en normal svensk räktrålare. Sisimiut är på 2 373 bruttoton och Polar Princess på 2 385.

Sisimiut

Sisimiut

Ett i stort sett intressant och givande, men kort, besök i Skagens hamn alltså. Förutsatt att fiskebåtar är nåt man gillar.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!

Ett svar på ”En lördag i Skagens hamn”

Kommentarer är stängda.