Svenska fiskebåtar på bild – Rörö, Fiskebäck, Skagen, Dakhla, Stansvik

Jag har själv tagit några bilder i Fiskebäck och på Rörö. Förra året. På fler svenskägada fiskebåtar, NC 330 Kristin, S 202 Nimber och GG 236 Glittvåg i Fiskebäck. GG 764 Astrid och GG 64 Astrid Marie på Rörö. S 202 Nimber heter idag AS 202 Odeskar medan GG 64 Astrid Marie är GG 158 Sunnanland.

sunnanland_1

GG 158 Sunnanland i Skagen. Hette tidigare GG 64 Astrid Marie.

Några filmer från hamnen i Dakhla har fångat två med all sannolikhet svenskägda/svenskkontrollerade fiskebåtar. Det handlar om  Aldo och MeyaPå en annan film har Sopelagic (tidigare GG 144 Themis och GG 202 Nimber) och Al Hamd (GG 921 Bohuslän) fångats. Kanske svenskkontrollerade idag, kanske inte.

Många bilder på svenska fiskebåtar (även danska, norska, skotska, shetländska och nederländska med mera) i Skagen finns i facebookgruppen Dansk fiskeri og søfart. På svenskägda fiskebåtar som S 205 Ceton, GG 236 Glittvåg, GG 203 Ginneton med flera i Stansvik/Rönnäng liksom även danska båtar ägda av färingar som HG 63 Brestur finns bilder på denna sida medan räktrålare i Smögen och från trakterna däromkring finns på en annan sida. Men S 158 Saron är svenskägd även om den är danskflaggad.

Ahlma_skagen

GG 206 Ahlma i Skagen. Hette tidigare GG 330 Carmona

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!