Fiskebåtar i Frihamnen

Så här över jul är det inte bara fiskebåtar från Rörö som ligger still. Det gäller även fiskebåtar från Fiskebäck. Fem stora fiskebåtar ligger för närvarande i Frihamnen på Hisingen. Det är tre båtar med Fiskebäck som hemmahamn och en med Göteborg som hemmahamn, GG 229 Bristol, som dock ägs av en familj som ursprungligen är från Donsö men bolaget, Bristol Fiske AB, som äger båten har idag sitt säte i Backa.

Slutligen ligger där en stor båt som är hemmahörande i Skagen i Danmark. S 205 Ceton heter den och den ägs av Gifico ApS, ett företag som ägs av familjen Claesson i Fiskebäck. Familjen Claesson äger också Fiskeri AB Ginneton som äger en av de Fiskebäcksbåtar som just nu ligger i Frihamnen, GG 203 Ginneton.  De två sista båtarna är GG 204 Tor-ön och GG 207 Torland. Två båtar som ägs av en gren av den stora fiskarsläkten Ahlström i Fiskebäck.

Jag hade tänkt att ta mig till Fiskhamnen, men på vägen mulnade det till och började regna. Projektet med att ta bilder på de stora fiskebåtarna fick inställas. Så ni får nöja er med bilder från andra håll.

GG 203 Ginneton och S 205 Ceton

GG 203 Ginneton tillsammans med storasyster S 205 Ceton i Skagen. Foto: Dansk Fiskeri & Søfart.

GG 229 Bristol

GG 229 Bristol i Skagen. Bakom ligger en lite större båt. Foto: Dansk Fiskeri & Søfart

Tor-ön och Torland

Tor-ön och Torland

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!