De orange tvillingarna i Frihamnen

De orange tvillingarna är de de två stora pelagiska fiskebåtarna GG 204 Tor-ön och GG 207 Torland.  De enda stora fiskebåtar jag känner till som är orange. De flesta har någon blå kulör, en del är röda, andra gröna och några enstaka gula, men de två Ahlströmsbåtarna som avbildas verkar vara  de enda som är orange. Eller ska vi kalla det väldigt ljusröda?

Under många år de största båtarna i den svenskflaggade fiskeflottan är tvillingarna numera bara nummer 3, efter den blivande GG 505 Polar (än så länge med Sævikson målat på sidan och aktern) och GG 330 Carmona. Sævikson är den blå båten som ligger akter om tvillingarna. GG 207 Torland ligger innerst och GG 204 Tor-ön i mitten.

toronland4toronland3toronland2toronland1toronland6toronland5toronland8toronland7toronland9

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!

Ett svar på ”De orange tvillingarna i Frihamnen”

Kommentarer är stängda.