Norge: Sjarmør får fiska størje

I Norge finns en liten, liten kvot för tonfisk. En snörpvadsbåt och en backebåt ska dela på den lilla kvot som finns. Den snörpvadsbåt som fått möjlighet att fiska tonfisk detta är en båt som hört hemma i Sverige, närmare bestämt på Rörö, under större delen av sin existens. Idag heter båten SF 17 SU Sjarmør och har fått plats ett på istan över de fem båtar so får fiska tonfisk (makrellstørje):

Fartøyet «Sjarmør» fra Sogn og Fjordane er valgt ut blant de påmeldte fartøyene som fisker med ringnot til å delta i forsøksfisket etter makrellstørje i 2015. Fristen for påmelding til forsøksfisket for fartøy som fisker med line er utsatt til 30. april i år.

Søkerfartøyene er i stor grad sammenlignbare når det gjelder utstyr og utrustning, og Fiskeridirektoratet vurderer derfor at de har samme mulighet til å ivareta kvaliteten på størjefangsten på en god måte. Det er derfor lagt avgjørende vekt på tidligere erfaring med fiske etter makrellstørje.

Prioritert liste
Fiskeridirektoratet har valgt å sette opp en prioritert liste med fem kandidater til forsøksfisket etter makrellstørje i 2015. Skulle nummer 1 på listen takke nei, vil tilbudet gå til nummer 2, og så videre.

De fem fartøyene er:

1. «Sjarmør», SF-17-SU
2. «Norderveg» H-182-AV
3. «Nordervon» H-181-AV
4. «Kamøyfisk» H-180-AV
5. «Kremmervik» H-15-AV

Sjarmør hette innan år 2008 GG 144 Themis och innan år 2000 GG 64 Martina.  Det är idag en snörpvadsbåt på 582 bruttoton och byggdes 1993.

SF 17 SU Sjarmør

Vilken backebåt som får möjlighet (om det nu finns någon som sökt) att fiska tonfisk är ännu inte riktigt klart.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!