Ginnetons storasyster Ceton i Frihamnen

S 205 Ceton är en stor fiskebåt. Den tredje största som ägs av en svenska fiskarfamilj, i detta fall familjen Claesson från Fiskebäck via företaget Gifico ApS i Danmark som ingår i samma koncern som Fiskeri AB Ginneton i Sverige. Fiskeri AB Ginneton äger bland annat GG 203 Ginneton, lillasyster till Ceton. I likhet med de två största är den också flaggad i Danmark och i likhet med den allra största, S 264 Astrid, hemmahörande i Skagen. Såväl Astrid som Ceton ligger regelbundet i Frihamnen i Göteborg. Det gör aldrig den närst största fiskebåten som ägs av svenska fiskare, E 532 Rockall. På påskdagen var Ceton i Frihamnen I Göteborg och jag tog ett antal bilder. Ceton är en pelagisk fiskebåt utrustad för såväl trålning som snörpvadsfiske.

frihamnen_paskdagen2_1frihamnen_paskdagen08frihamnen_paskdagen16frihamnen_paskdagen15frihamnen_paskdagen14
frihamnen_paskdagen21frihamnen_paskdagen20frihamnen_paskdagen19frihamnen_paskdagen18frihamnen_paskdagen17frihamnen_paskdagen26frihamnen_paskdagen24frihamnen_paskdagen22frihamnen_paskdagen35

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!