Cattleya – Esbjergs stolthet

Cattleya A/S äger en av tre större fiskebåtar som ännu hör hemma i det som en gång vara Danmarks största fiskeläge, Esbjerg. Faktiskt den allra största båten på orten. Ägare av företaget är familjen Pedersen med Flemming Pedersen i spetsen. De andra två stora båtarna i Esbjerg ägs av Astrid Fiskeri A/S och E 727 Jette Kristine ApS.

Båten är den pelagiska trålaren och snörpvadsbåten E 349 Cattleya på 2 002 bruttoton. Några fler fiskebåtar har inte företaget och dess ägare heller. Dessutom äger företaget enbart fiskerättigheter inom IOK-området och inga rättigheter inom FKA-området.

Fiskart och område, ägd kvotandel

Atlantoskandisk sill (NVG-sill), 3,5%
Sill i Nordsjön, 4,1%
Sill i Skagerak/Kattegatt,  0,3%
Makrill, 8,7%
Brisling (skarpsill) i Nordsjön 1,1%
Tobis, 5,6%
Sperling (vitlinglyra), 5,6%
Hestemakrel (taggmakrill), 40,7%
Havgalt (trynfisk), 20,7%,
Brisling (skarpsill) i Östersjön, 1,6%

Cattleya ägnar sig åt att fiska i de södra delarna av Nordsjön, i irländska sjön och engelska kanalen betydligt mer än de flesta danska fiskebåtar och har en annan inriktning på kvotägandet än de flesta med en klar dominans för makrill, hästmakrill och havgalt (trynfisk). Industrifisket tycks förhållandevis begränsat.

Företaget hade ett bruttoresultat på 57,2 miljoner DKK år 2014 samt bokförda tillgångar på cirka 338 miljoner den siste december 2014.

E 349 Cattleya

E 349 Cattleya

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!