Hametner Larsen köper fler båtar

John-Anker Hametner Larsen övertog vid årskiftet 2015/2016 ytterligare en ny fiskebåt, L 47 Camilla som sålts av företaget L 47 Camilla A/S som ägs av Kim Johansen. Med köpet följde också de fiskerättigheter L 47 Camilla har.

L 47 Camilla

L 47 Camilla. Foto: Sydney Sinclair

Hametner Larsen äger en lång rad fiskebåtar utan egna fiskerättigheter och hyr i allmänhet in industrifisk. Men han har under senare år också skaffat sig en del fiskerättigheter och har nu med köpet av L 47 Camilla utökat dessa. Nyligen har han också köpt L 441 Allesøe från Leif Knak och kompanjoner.

Med Camilla och Allesøe äger Hametner Larsen hela 8 stora fiskebåtar och dessutom en mindre kvotägarbåt. Han säger till Fiskeritidende att verksamheten numera betsår ev två delar, en del med fiskerättigheter och en del som hyr in dem:

Hidtil har strategien i udpræget grad været at fiske på lejefisk. Da fiskeskipperen købte sit fartøj nummer to var der dengang ikke så mange, der lejede industrifisk. Men siden er flere begyndt på det samme, og det har presset markedet for lejefisk. Derfor har John-Anker Hametner Larsen haft et ønske om få flere eje-fisk.

– Min forretning har en leje-del og en ejer-del, siger John-Anker Hametner Larsen.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!