Svensk Fisk har blivit Sjömatsfrämjandet

Sjömatsfrämjandet är en utveckling av den nästan 50 år gamla organisationen Svensk Fisk. Det nya namnet illustrerar tydligare medlemsorganisationerna verksamheter med hantering av fisk och skaldjur från världens alla hörn. Medlemmar är i huvudsak organisationer med koppling till Göteborg och Göteborgs Fiskhamn såsom Göteborgs FiskauktionFiskbranschens Riksförbund, Västkustfiskarnas Service AB, Sveriges Fiskgrossister och Göteborgs Fiskhandlareförening.

Sjömatsfrämjandets syfte är att främja en långsiktig, god utveckling för fisk och skaldjur i vid bemärkelse. Med en samlad kunskap om fisk och skaldjur och genom att utgå från våra myndigheters regelverk, vill de bidra till en trygg och hållbar fisk- och skaldjurskonsumtion samt förmedla hur sjömat skall hanteras och tillagas för att ge säkra, välsmakande och näringsrika fiskrätter. De menar också att det nya namnet bättre illustrerar organisationens verksamhet.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Gilla Habergsgubben på Patreon!
Become a patron at Patreon!